Pengertian Forex dan Mengenal Forex Trading Portal-Ilmu.com

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Harga Hendel Forex Asli - Obat Kuat Forex Di Apotik, Efek Samping, Testimoni Dan Beli!

Harga Hendel Forex Asli - Obat Kuat Forex Di Apotik, Efek Samping, Testimoni Dan Beli!
Sayangnya, bersama dengan evolusi ilmu kedokteran, pasar juga diserang oleh berbagai pil buatan mengaku melakukan segala macam hal. Biasanya ini harus menjadi hal yang baik, tapi ketika datang ke pil Male Enhancement, hal rumit sedikit. Banyak, jika tidak semua produk di pasar yang mengandung zat buatan tidak melakukan pekerjaan mereka dengan benar. Hendel Forex Asli Beberapa dari mereka mungkin memang meningkatkan kinerja seksual, tetapi efek samping mereka menakutkan bagi pria. Pil male enhancement tertentu dapat benar-benar ketidakseimbangan tubuh seseorang dan dapat memiliki konsekuensi yang tidak menyenangkan pada kondisi kesehatan.
https://preview.redd.it/gr2xx0vipsy31.jpg?width=1280&format=pjpg&auto=webp&s=d51a6401090f91a4026064b4db94994f8914674e
Ini tidak berarti bahwa tidak ada Obat Kuat Hendel Forex Di Apotik Anda dapat mengandalkan untuk male enhancement. Yang dibutuhkan adalah membuat pilihan yang benar dalam apa yang menyangkut produk yang Anda gunakan. Mengapa mengambil kesempatan untuk melihat adalah berbagai buatan pil yang efisien atau tidak ketika itu terbukti selama bertahun-tahun bahwa herbal adalah solusi yang aman dan efektif.
Untuk membaca informasi lebih lanjut dan membeli Obat Kuat Hendel Forex Asli Di Apotik kunjungi di sini:
https://www.fettleride.com/hendel-forex-asli/
submitted by fettleride to u/fettleride [link] [comments]

TESTIMONI SIPITUNG SUPERMEGA PROFIT  EDUKASI FOREX  ILMU FOREX  BELAJAR FOREX GRATIS Ilmu Dasar Dalam Trading Forex, Indeks Saham, Komoditi Belajar Analisa Fundamental dalam Trading Forex Lengkap Ilmu Forex - YouTube TEKNIK DAN RAHASIA TRADING PASTI PROFIT - YouTube

Pengertian Forex. Pengetian forex dapat merujuk pada kepanjangan forex yakni foreign exchange dari Bahasa Inggris.Artinya adalah penukaran mata uang asing. Lengkapnya, pengertian forex adalah penukaran suatu mata uang dengan mata uang dari negara lain di dunia. Forex.id menyajikan konten tutorial forex mulai dari pemahaman dasar, pengertian istilah istilah yang sering digunakan, cara membaca grafik, cara menggunakan indikator, dan lain lain. Pentingnya mempelajari ilmu forex secara keseluruhan akan menjadikan bekal bagi anda dalam menghadapi segala kondisi pasar. Forex Indonesia, adalah situs yang membahas tentang Broker Forex Terbaik dan terpercaya dan direkomendasikan, dinilai dari perbandingan menyeluruh dari sisi pelayanan yang diberikan serta ulasan para penggunanya. Forex adalah sebuah produk investasi yang melakukan jual-beli valas /mata uang asing dengan memprediksi pergerakan harga valas. Trading forex harus dilakukan melalui broker forex, yang umumnya berlangsung dalam transaksi online atau virtual. Kita harus mendepositkan uang terlebih dahulu, sebagai dana yang akan ditradingkan. Trading forex menjanjikan keuntungan yang sangat tinggi dalam waktu yang relative singkat. Meski begitu, risiko yang harus dihadapi juga sebanding. Namun demikian, ada tiga dasar teknik trading forex yang hampir selalu konstan. Ketiga dasar teknik trading forex ini perlu diingat oleh setiap trader. 1. "Trade with the Trend" Bagi trader forex, trend adalah kawan paling akrab yang bila kita berusaha melawannya maka bisa-bisa jadi berbahaya.

[index] [2559] [1059] [372] [1655] [2546] [3205] [2418] [3879] [2202] [4102]

TESTIMONI SIPITUNG SUPERMEGA PROFIT EDUKASI FOREX ILMU FOREX BELAJAR FOREX GRATIS

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. FOREX - Hukum Trade guna ILMU vs Trade takde ILMU. bit.ly/impianluarbiasa bit.ly/jomtradeforex. Vidio Ini Menjelaskan Konsep Atau Ilmu Dasar Dalam Trading Forex, Indeks Saham, Komoditi, Kenapa Seorang Trader Mengalami Kegagalan Dan Apa Yang Seharusnya Dilakukan, Semoga Bermanfaat Bagi Kita ... apa apa mahal, beli robot forex malah ada yg puluhan juta ,,,, hemmmm Salah satu member sipitung ibu MARIA mengatakan Ibu Yani mengajarnya MANUSIAWI ,,, hehehe juga harganya sangat manusiawi ...

#